Не бейте ногами и не говорите что баян. Просто вчера вот это затронуло :
грустно видеть что происходит и в жизни и во мне и во всех нас и на Майдане и в Раде и в форуме. Вдруг подумал, что даже если я не могу сделать много - но помнить о том, кто я такой (где бы я не был), сходить в церковь, сказать доброе слово людям, которые прожили жизнь вдалеке, но сохранили язык и культуру, съездить на выборы в Чикаго или в галерею Мошинского - тоже что-то значит для меня.
Вот посмотрел этот ролик вчера на работе и потянуло на лирику.
Раптом відчув що перехоплює дихання, коли чую слово "Україна", мокріють очі, коли бачу що робиться. І мене турбує, коли бачу як поливають брудом МОГО Президента, як депутати поводяться, забуваючи нащо вони взагалі потрібні, як глузують з моєї мови, прекручуючи слова, як люди забувають хто вони такі - українці або невідомо хто. Як не поважають землю, на якій живуть.
Багато хто сміється коли чує - ненька Україна. Невже це є пустим звуком для багатьох? Іще я відчуваю що Україна - це моя дитина, яка зараз тільки спинається на ноги - їй потрібна увага, щоб не вмерти. Вона хворіє, так як і кожна дитина. Але вона живе, незважаючи на свою непросту історію.
І вона житиме надалі, бо це (Україна) є вище ніж перетягування ковдри у ВР, це мусить бути вище ніж суперечки навколо того скільки і яких державних мов ій потрібно. Або хто є чиїм агентом - ми всі мусимо бути агентами землі, де ми народилися і живемо. Хіба ж не так?
Скажіть мені, будь ласка - а Ви відчуваєте себе українцями? Який зміст для Вас у цьому?
alx капитан
С нами с 23.01.02
Посты: 816
Ролик действительно неплохой, хотя трогает скорее всего бэксаунд Апокалиптики :-). Блин. Хочется себя чувствовать украинцем, но так часто приходится ощущать себя гондурасцем ;-)
Tester_1 генералиссимус
С нами с 10.11.03
Посты: 13415
Посмотрел, и такой депресняк накатил. Да, я УКРАЇНЕЦЬ, но... мне навязывают гордиться - ЧЕМ ? Козаками-шароварами-кобзой? Историей, которую переписывали и переписывают? ПЕРВОЙ конституцией - а толку? Если теперешние законы начиная с той самой Конституции - в полном игноре? Как кому - а мне претит заявлять "а вот у нас впервые трава была зеленее всех!"
Вопрос логичный - а что сейчас? Чем можно гордиться?.. Кроме Шевченко, который таки ВЫЕХАЛ, вопреки тому что демонстрируют в ролике. Может действительно - Родину надо любить издалека...